how long its stay on surface?
Scuto Laminating Blackvue HD Car Care

25 Mei 2016 - Payment System Terbaru Untuk Bursa Jual Beli telah kami hadirkan.
Untuk informasi lebih lengkap dapat dilihat di http://modifika.si/630917

Results 1 to 6 of 6
  • Thread Tools
  • Short URL:  http://modifika.si/79759
  • Share on facebook
  • Share on twitter
  1. #1
    Sersan Kepala
    Posts
    500
    Power
    M-Store Point
    0
    Online
    N/A

    how long its stay on surface?

    alow boss.. as subject mo tanya, smoga bisa jadi diskusi yg sehat & edukasi
    buat kita yg tinggal di jakarta (tropis) gini.. aplikasi wax & sealant umurnya pasti beda ama di LN
    bisa kasih penjelasan brapa lama rata-rata wax/sealant OR wax+sealant itu bertahan di permukaan cat
    yang berarti butuh aplikasi ulang, waxing to waxing time
    skalian tips & tricknya buat di jkt gini, buat memperpanjang umurnya, kebetulan lagi musim ujan juga neh
    suggest pake product apa, or something you can explain

    I do my self car care, dari cuci, waxing, vacuum, etc
    so far seh belum nemu yg bisa tahan lebih dari seminggu (7hari) (di jakarta)
    dengan kondisi, mobil diparkir & disimpan di garasi, setiap hari hari keluar 3-4 jam saja

  2. Delapan Satu
  3. #2
    Sersan Kepala
    Location
    jakarta
    Posts
    554
    Power
    M-Store Point
    0
    Online
    N/A
    Aloww bro benzine...it's actually a good questions and i will try explain them as objective as possible.

    Carnauba Wax is a light protection where it main purpose was to give a nice shine for the car, in this rainy season we suggest that people wax their car at the very least once a week, for dry weather we recommend to wax the car 2 - 3 weeks. this is for someone who want a quick and shine + added very light protection on their car.

    Ideally, for rainy season we prefer Smartsealant where this products is not a carnauba wax, it's a synthetic polymer, which give a stronger protection against this rainy season, we recommend applying the products 2 layer at least to give better protection, this should protect your car at least 1 - 3 months at least depending how often you use your car, park in the direct sun light after the rain, wash your car and many more.

    the most important thing in this rainy season is the window / glass, waterspot/ jamur kaca ....waterspot ini bukan hanya tidak enak di pandang & juga membuat kaca susah di wiper. Banyak sekali obat jamur kaca yang ada di jual di pasaran, pintar2 lah memilih produk jamur kaca karena, kesalahan pengunaan akan berakibat fatal ( baca label nya dengan jelas )

    tips :

    1. pada saat membersihkan mobil jangan lupa membersihkan wiper & sela2 kaca, karena secara sadar & tidak sadar...debu, pasir & kotoran2 lainnya numpuk di wiper & kita wiper kaca sehingga bisa menimbulkan resiko baret di kaca.

    2. cucilah mobil se sering mungkin pada saat musim hujan, karena air hujan di INDONESIA gampang sekali membuat jamur di body maupun di kaca. Saya tidak bisa negara Tropis karena di negara tetangga kita, Singapura, kondisi air hujan disana tidak langsung membuat jamur kaca.

    semoga bisa menjawab pertanyaan2 nya....
     

  4. #3
    Sersan Kepala
    Posts
    500
    Power
    M-Store Point
    0
    Online
    N/A
    topp nice answer bro... nice sharing too
    yupp bener emang disini gampang banget jadi jamur.. reseehh
     

  5. #4
    Sersan Kepala
    Posts
    500
    Power
    M-Store Point
    0
    Online
    N/A
    bro.. recommend smartsealant or jetseal 109?
    dari segi performance
     

  6. #5
    Kapten
    Posts
    2,632
    Power
    13 
    M-Store Point
    0
    Online
    1 Wk 1 Day 13 Hrs 16 Mins 44 Secs
    Quote Originally Posted by black5 View Post
    it's actually a good questions and i will try explain them as objective as possible.

    Carnauba Wax is a light protection where it main purpose was to give a nice shine for the car, in this rainy season we suggest that people wax their car at the very least once a week, for dry weather we recommend to wax the car 2 - 3 weeks. this is for someone who want a quick and shine + added very light protection on their car.

    Ideally, for rainy season we prefer Smartsealant where this products is not a carnauba wax, it's a synthetic polymer, which give a stronger protection against this rainy season, we recommend applying the products 2 layer at least to give better protection, this should protect your car at least 1 - 3 months at least depending how often you use your car, park in the direct sun light after the rain, wash your car and many more.

    the most important thing in this rainy season is the window / glass, waterspot/ jamur kaca ....
    ngomong opo ikie Bos?
    translate please..... (bisanya ini doang)

    @benzine
    mantepan jetseal tuh bro...
     

  7. #6
    Sersan Kepala
    Posts
    500
    Power
    M-Store Point
    0
    Online
    N/A
    wawakakakkaak bro gio
    thanks for input bro..
     

 

 
Tekiro MBtech

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Meguiars Smooth Surface Clay Kit ---SOLD OUT---
    By smart brain3 in forum Bursa Eksterior Lainnya
    Replies: 6
    Last Post: 9th September 2009, 12:46
  2. S>Wax Meguiars NXT v2.0,Smooth Surface clay kit
    By nothingz in forum Diskusi Eksterior
    Replies: 32
    Last Post: 17th January 2009, 22:37
Back to top