Lampu Mobil Menyilaukan Akan Ditilang dan Denda Rp. 500 ribu
Page 1 of 5 12345 LastLast
Results 1 to 10 of 45
  • Thread Tools
  • Short URL:  http://modifika.si/639140
  • Share on facebook
  • Share on twitter
  1. #1
    Kopral Satu
    Posts
    60
    Power
    M-Store Point
    0
    Online
    1 Day 1 Hr 35 Mins 28 Secs

    Lampu Mobil Menyilaukan Akan Ditilang dan Denda Rp. 500 ribu



    MODCOM, Jakarta - Polri menegaskan kegiatan modifikasi kendaraan bermotor harus sesuai dengan peraturan yang berlaku. Contohnya soal ganti mengganti lampu mobil atau motor dari pabrikan dengan lampu after market yang dinilai lebih terang. “Kami akan melakukan penindakan terhadap pengendara mobil atau motor yang mengganti lampu depan kendaraan yang mengeluarkan sinar berwarna putih terang dan berpotensi memicu kecelakaan lalu lintas,” kata AKBP Budiyanto, Kasubdit Gakkum Ditlantas Polda Metro Jaya.



    Tindakan tegas ini juga diberikan kepada pengendara sepeda motor dan mobil yang mengganti warna mika lampu rem belakang dari warna merah menjadi putih/transparan/led. “Penggantian ini dapat membuat silau dan dapat membahayakan pengendara lain,” tegas AKBP Budiyanto.



    Terhadap pelanggaran ini, Kepolisian akan menindak dengan memberikan surat tilang dengan denda maksimal Rp. 500.000 atau kurungan 2 bulan.

    Dalam Undang Undang Negara Republik Indonesia No. 22 Tahun 2009 tentang Lalu Lintas dan Angkutan Jalan, Pasal 279: Setiap orang yang mengemudikan Kendaraan Bermotor di Jalan yang dipasangi perlengkapan yang dapat mengganggu keselamatan berlalu lintas sebagaimana dimaksud dalam Pasal 58 dipidana dengan pidana kurungan paling lama 2 (dua) bulan atau denda paling banyak Rp 500.000 (Lima ratus ribu rupiah). Masih mau nekad???

  2. Rekeningku.com
  3. #2
    Letnan Satu
    Location
    Surabaya AIC300
    Posts
    1,953
    Power
    15 
    M-Store Point
    0
    Online
    1 Mth 3 Days 7 Hrs 39 Mins 7 Secs
    tinggal di tunggu tindakannya dari aparat.
    sampe skr yg sy tau kok belom ada tindakan penilangan pada malam hari, terbukti masih banyak penggunaan lampu depan maupun belakang mobil dan motor yg masih menyilaukan.

  4. #3
    Sersan Dua
    Location
    Bungo
    Posts
    283
    Power
    M-Store Point
    0
    Online
    1 Wk 4 Days 19 Hrs 26 Mins 57 Secs
    buat banyak aturan agar dapat pemasukan negara dan aturan itu utk oleh aparat dapatkan uang kantong dengan cara apapun/manual/damai..

  5. #4
    Kopral Satu
    Posts
    87
    Power
    M-Store Point
    0
    Online
    1 Wk 5 Days 11 Hrs 40 Mins 46 Secs
    "Tindakan tegas ini juga diberikan kepada pengendara sepeda motor dan mobil yang mengganti warna mika lampu rem belakang dari warna merah menjadi putih/transparan/led"

    mana ada mika LED ya? atau maksudnya stop lamp diganti LED ngga boleh?

    The chief reason we care about this is that when you tap the brake pedal of your car, it closes an electrical switch that sends an electric current through your brake lights. The tungsten filaments heat up, and about one-tenth of a second later, the brake lights light up.

    If only you were to replace the incandescent bulbs with LED bulbs, the brake lights would light up instantly.

    How far does the car behind you, speeding along at 70 miles per hour, travel in a tenth of a second? Turns out, about ten feet. So if you swap out your incandescent brake lights for LEDs, you might avoid some car accident where some inattentive driver behind you rear-ends your car. You give the inattentive driver behind you an extra ten feet to react to the situation.

    There is also a physiology-of-perception aspect to this. It turns out that the human visual cortex is optimized to detect the first derivative (calculus again!) of the brightness of things. A brake light that lights up instantly is more noticed by the visual cortex than a brake light that gradually changes from off to on over a tenth of a second, because the first derivative is higher in magnitude. Look at a few car brake lights the next time you are driving around and you will see this for yourself. You can immediately pick out the cars that have LED brake lights. It’s just much more noticeable than incandescent brake lights.

    Okay so hopefully I have convinced you to swap out those bulbs.

    If you are going to go to the trouble to do this, you might as well also swap out as many other bulbs as you can. Turn signals, running lights, tail lights, all of them. The way I did this was by studying the user manual for my car and writing down all of the bulb types. And then I went to Amazon and ordered up LED equivalents. Note carefully that some bulbs are red and some are yellow.

    Yes you could go to your local auto parts store to try to find these LED bulbs. When I tried that, I found that no single store had all of the bulbs I needed, and even traveling around to three different local stores, I was not able to find them all. Mail order is the way to go, I think. Plus it was cheaper at Amazon.

    If you tackle this project, there are many things to watch out for.

    A first problem is that with cars nowadays it can be really difficult to get at the various bulbs. In my car, a Subaru, to get at the front turn signal bulbs I had to remove a front tire, remove a plastic fender liner, and reach up through the car body to unhook a socket that cannot be seen but can only be felt because it is around a corner.

    A second problem is that the replacement LED bulb sometimes will not fit into the space where the old incandescent bulb sat. A millimeter too large in this direction or that direction, that kind of thing. For one spot in my car I had to order three different LED bulbs, each of which seemed identical to the others in terms of the catalog description, until by chance I found one that would fit.

    A third problem is that your turn signal blinker is (intentionally) very sensitive to the amount of current drawn by the (incandescent) bulbs. This is so that if you have a burned-out bulb the blinker will blink extra fast and this will tip you off that you need to find a burned-out bulb and replace it. To use LEDs, you will have to replace the blinker module with one that blinks at a constant rate regardless of the current drawn. In my car this module was in a place under the dash that could not be seen, and could only be felt, because it was around a corner.

    If you tackle this project, when the time comes to actually unplug an old incandescent bulb and plug in the new LED bulb, here are a couple of tips.

    First, be sure to smear a bunch of silicone goop into each socket before you plug in the new bulb. The goop is hydrophobic and so it keeps stray moisture out of the socket and reduces the risk of corrosion and a bad electrical connection. It keeps the metal surfaces unoxidized.

    Second, recall that a tungsten filament does not at all care whether the electrons run through the filament this way or that way. So the sockets are designed in a way that does not force you to orient the bulb in any particular direction. LEDs in contrast are very picky about which direction the current flows. This means that when you plug in the new LED bulb, there is a 50% chance the bulb will not light up. If you picked wrong, you will need to unplug the LED bulb and plug it in the other way.

    There are other benefits to swapping out the incandescent bulbs for LED bulbs. For one thing, probably for the life of the car you will never need to worry again about having to replace a bulb. And you will reduce the chances of getting pulled over by the police due to a burned-out tail light or whatever.

  6. #5
    Kopral Kepala
    Location
    Jakarta
    Posts
    111
    Power
    M-Store Point
    0
    Online
    1 Wk 1 Day 8 Hrs 35 Mins 40 Secs
    itu motor katanya dulu pakai knalpot brisik ga sesuai std nya mau ditindak, sampe sekarang juga ga. masi motor, klo helm ga sni mau di tilang tapi ga juga smpe sekarang, motor ban cacing masih tetep buanyak, motor ga pake lampu lebih banyak lagi, and mobil lampu redup bahaya, ganti yang terang mau di tilang, gmn sich.... trus dulu mobil mau di kenakan std batas emisi gas buang, abis itu ga sampe 2 tahun ilang aja britanya bensin mau di kasih RFID, smua pada pasang...trus mau gmn kelanjutannya

  7. #6
    Sersan Dua
    Location
    bdg/jkt
    Posts
    227
    Power
    M-Store Point
    0
    Online
    4 Wks 1 Day 10 Hrs 52 Mins 6 Secs
    ok... good... silau...
    yang seperti apakah cahaya yang silau?? ada alat/ketentuan ukuran cahaya/sorot lampunya dong?? atau ntar cuma silau menurut mata Pak Polisi?? nah klo Pak Polisi nunggu nilangnya sambil jongkok semua bisa masuk kategori silau kah?? hm...
    if you're going the minimum... use left lane PLEASE...

  8. #7
    Sersan Mayor
    Location
    Bintaro
    Posts
    955
    Power
    17 
    M-Store Point
    0
    Online
    2 Mths 2 Wks 6 Days 19 Hrs 48 Mins 13 Secs
    Quote Originally Posted by adit85jkt View Post
    itu motor katanya dulu pakai knalpot brisik ga sesuai std nya mau ditindak, sampe sekarang juga ga. masi motor, klo helm ga sni mau di tilang tapi ga juga smpe sekarang, motor ban cacing masih tetep buanyak, motor ga pake lampu lebih banyak lagi, and mobil lampu redup bahaya, ganti yang terang mau di tilang, gmn sich.... trus dulu mobil mau di kenakan std batas emisi gas buang, abis itu ga sampe 2 tahun ilang aja britanya bensin mau di kasih RFID, smua pada pasang...trus mau gmn kelanjutannya
    naah bener bgt neh...

  9. #8
    Kapten
    Posts
    2,530
    Power
    10 
    M-Store Point
    0
    Online
    1 Wk 5 Days 14 Hrs 31 Mins 6 Secs
    ayuk pak pol bener2 disiplinin donk....

  10. #9
    Kopral Kepala
    Location
    next door.
    Posts
    127
    Power
    M-Store Point
    0
    Online
    5 Days 16 Hrs 39 Mins 53 Secs
    Sekalian strobo n sirene boleh digalakkan lagi tuh razianya pak.
    Unauthorized use of strobes n sirens on unauthorized vehicles cuman bikin tambah puyeng aja di jalanan.

  11. #10
    Letnan Dua
    Posts
    1,037
    Power
    M-Store Point
    0
    Online
    3 Mths 2 Wks 3 Days 5 Hrs 22 Mins 8 Secs
    yg pake DRL dinyalain malem2 jg ditilang dong
    ini lebih kampret lagi silau nya daripada pake hid di multireflektor

 

 
Page 1 of 5 12345 LastLast
Rekeningku.com Desktop 300x250 Venom 300x250

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 26th August 2016, 22:26
  2. Pakai Rok Mini di Korea Selatan, Denda Rp 400 Ribu
    By priyatin in forum Lain-Lainnya
    Replies: 26
    Last Post: 9th April 2015, 13:07
  3. Replies: 24
    Last Post: 11th September 2014, 02:18
  4. FS: Klakson mobil Yar Ton, murah dan berkualitas. Rp 80rb!
    By benz in forum Bursa Eksterior Lainnya
    Replies: 0
    Last Post: 6th December 2012, 19:25
  5. For Sale Lampu Mobil Halogen H4 4500K dan 6000K muraaahhh!!!
    By singgihpermana in forum Bursa Eksterior Lainnya
    Replies: 1
    Last Post: 14th July 2012, 12:01
Back to top