Mengenal lelaki lewat zodiak ^^

25 Mei 2016 - Payment System Terbaru Untuk Bursa Jual Beli telah kami hadirkan.
Untuk informasi lebih lengkap dapat dilihat di http://modifika.si/630917

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 30
 • Thread Tools
 • Short URL:  http://modifika.si/34377
 • Share on facebook
 • Share on twitter
 1. #1
  Sersan Kepala
  Location
  Di Thread berbau Cabulitos
  Posts
  719
  Power
  20 
  M-Store Point
  0
  Online
  N/A

  Mengenal lelaki lewat zodiak ^^

  sori klu repost yoo

  *Leo (24 Julai - 23 Ogos)
  Dia seorang yang agak tinggi, kurus, gerakannya pantas tetapi lembut. Bentuk matanya besar dan menarik dan kemungkinan mempunyai rambut yang ikal. Bibirnya mungkin nipis. Mempunyai sikap suka menolong orang lain. Dia berkeyakinan pada diri sendiri dan ini membolehkannya menjadi pemimpin. Dia juga suka menjadi popular dan dipuji. Cinta merupakan sesuatu yang penting di dalam hidupnya. Rupanya yang tampan dan yakin menyebabkan pasangannya merasa bertuah. Namun sikap yang paling tidak digemari oleh isteri atau kekasihnya, ialah sikap cemburunya. Lelaki ini juga apabila berkahwin sering menganggap rumahnya sebagai tempat berehat dan sering menganggap isterinya memberikan keselesaan padanya setelah penat bekerja.


  *Virgo (24 Ogos - 23 September)
  Dia adalah lelaki yang agak kurus, tingginya serderhana, bahunya agak lebar, bulu keningnya panjang dan cantik, dan dahinya luas, matanya nampak sedih tetapi lembut, dan ini menarik perhatian wanita. Dia adalah lelaki yang mementingkan kebijaksanaan. Dia mahukan kesempurnaan, sentiasa mahu mengawal, dan jarang sekali terbawa oleh cinta. Dia mengkritik dan mengadu. Dia juga agak mementingkan hal-hal yang halus terperinci. Di dalam soal kahwin, dia akan mengahwini wanita yang ada wang dan yang boleh membantunya. Dia seorang yang mengambil berat mengenai kesihatan dan kecergasan. Namun seringkali dia menyalahkan orang lain, sukar untuk mengakui kesilapan diri sendiri.


  *Libra (24 September - 23 Oktober)
  Dia seorang yang seksi, tubuhnya agak menarik, pakaiannya agak kemas dan sukakan kebersihan. Mungkin mempunyai bentuk badan sedikit kewanitaan seperti bulu roma yang sedikit, atau bahu yang kecil. Dia tidak gemar tangannya kotor, dia suka pekerjaan yang mempertingkatkan paras rupa orang lain seperti mendandan rambut, pereka fesyen atau menjual barangan kecantikan. Sikapnya terbuka, menyenangkan, suka bergaul dan ramai kawan. Sopan dan simpati. Antara kelemahannya ialah dia sukar memutuskan sesuatu yang tidak disukainya, ini mungkin mengakibatkan dia berkahwin dengan pasangan yang tidak sesuai. Walaupun dia lelaki popular di kalangan wanita, emosinya terkawal dan dia kelihatan seperti pasangan yang kurang mengasihi. Pada mulanya wanita tertarik padanya kerana dia bertimbang rasa dan berhati-hati, kemudian setelah beberapa lama, sikap itu tenggelam. Dia biasanya adalah orang yang cermat dalam berbelanja tetapi agak boros pula dari segi membeli baju, wangian, atau perabot. Dia membelanjakan banyak wang untuk menarik perhatian orang yang dicintainya atau sesiapa yang dianggap penting.


  *Scorpio (24 Oktober - 22 November)
  Tubuh biasanya kecil, tingginya jarang melebihi ketinggian sederhana. Renungannya yang tajam seolah-olah dapat membaca isi hati orang lain. Sama ada hatinya gembira atau sebaliknya dapat dilihat dari cara dia jalan. Dia akan berjalan dengan tenang bila hatinya suka dan tidak menentu bila dia kegelisahan. Dia seorang yang mudah tersinggung perasaannya, tetapi dapat menyembunyikan keadaan itu dengan rupa zahiriah yang agak cekal. Dia akan berusaha bertahun-tahun untuk mencapai cita-citanya atau untuk membalas dendam. Suka jika dapat menunjukkan kuasa, dan nampak lebih dominan dalam perhubungan.


  *Sagitarius (23 November - 22 Disember)
  Dia seorang yang suka bergaul, suka kehidupan yang baik tetapi gemar berfoya-foya. Dia adalah insan yang paling romantik. Dia menarik, mudah bergaul dengan seorang yang suka kepada hiburan dan berjalan ke tempat-tempat yang menawan. Dari segi berpakaian, dia suka memakai pakaian yang kasual dan longgar. Dia lelaki yang agak boros, dan jika tidak berhati-hati, mungkin terlibat dalam perjudian. Lelaki ini suka jika dapat berteman dengan wanita dan mudah pula jatuh hati. Tapi dia tidak suka terikat dalam masa yang panjang.


  *Capricorn (23 Disember -20 Januari)
  Lelaki ini lebih berhati hati dalam hidup, dan selalu melakukan sesuatu berdasarkan keadaan. Dia tidak suka menukar rancangan yang telah dibuatnya. Dia agak pendiam dan suka bekerja sendiri. Dia adalah jenis pendendam dan akan ingat pada kejahatan yang dilakukan terhadap dirinya hingga bertahun-tahun. Mungkin dialah paling tidak menarik kerana dia mendekati wanita menggunakan cara intelek. Dia mungkin kurang selesa dengan wanita yang beremosi tinggi tetapi sanggup berkahwin dengannya jika dia boleh membantu mencapai kejayaan dalam kerjaya. Lelaki ini sukar jatuh cinta, tetapi jika sudah jatuh cinta, dia akan amat mencintai wanita itu. Apabila berkahwin ia agak lokek dari segi kewangan. Dalam pergaulan, dia lebih suka kepada yang lebih tua dan konservetif.


  *Aquarius (21 Januari - 19 Februari)
  Dia adalah lelaki yang pandai bercakap dan suka kepada cakap-cakap intelek. Dia agak kurang romantik. Dia sukar jatuh cinta kerana dia tidak mahu kecewa. Dia suka persahabatan yang sekejap berbanding hubungan yang panjang. Lelaki ini suka ketawa dan mempunyai perkara- perkara yang menarik untuk dilakukan, tetapi dia boleh jadi pendiam pada suatu masa dan agak mengecewakan kekasihnya. Dia mungkin lambat berkahwin kerana tidak suka terikat. Sebagai lelaki, dia disukai oleh teman wanitanya kerana dia agak berbeza dan menarik, tetapi mengecewakan dari segi membuat komitmen.


  *Pisces (20 Februari - 20 Mac)
  Dari segi berpakaian, mungkin dia kelihatan kurang kemas. Walaupun dari segi zahiriah dia agak kurang menarik, dia mempunyai personaliti yang bagus boleh berjenaka dan baik hati. Dia adalah lelaki yang pandai mengagak dan bersimpati tinggi, tetapi, hatinya selalu bimbang. Dia tidak suka berkelahi dan sedaya-upaya mengelakkannya. Hidupnya suka menggembirakan hati orang lain, dia agak romantik dan mementingkan perasaan pasangan. Tetapi dia agak pemalu dan kurang keyakinan, menyebabkan dia lambat dalam hal menambat wanita. Dia agak sukar dari segi membuat keputusan, dan agak bertangguh untuk kahwin. Oleh kerana kelemahan ini, dia mudah dipengaruhi atau ditinggalkan. Dari segi bercinta, dia adalah seorang yang hangat, mengambil berat dan mengasihi, serta menghiburkan.


  *Aries (21 Mac - 20 April)
  Dia kuat bekerja, suka bergaul, bersemangat dan bercita-cita, menjadikan dia seorang pemimpin. Dia lebih suka mengarah, berani dan suka menjelajah .Dia lebih suka memulakan sesuatu tetapi kemudian menyuruh orang lain menyelesaikan kerja itu. Dia mementingkan lahiriah dan mudah bergaul tetapi agak kurang keyakinan. Dia mudah cemburu dan kurang yakin dalam hubungan dengan wanita, tambah lagi dia merupakan seorang yang panas baran. Padanya cinta adalah amat penting, kerana dia benci hidup keseorangan, dan kerana dia merasa bangga ada orang yang sanggup menyerahkan jiwa raganya kepadanya. Ketika mula bercinta dia baik hati, mudah jenaka dan bersukaria tetapi apabila telah lama berkenalan, dia selalu menyakitkan hati, curiga dan marah-marah.


  *Taurus (21 April - 20 Mei)
  Dia seorang yang praktikal serta berseni, mungkin boleh mengukir atau melukis. Suaranya merdu bila menyanyi dan sukakan muzik, malah mungkin seorang ahli muzik. Lelaki ini mudah bergaul, suka berjenaka dan ketawa. Bagaimanapun dia kurang yakin pada diri sendiri dan menyebabkan dia menggunakan bakat seninya untuk menarik hati wanita. Dia juga adalah lelaki stabil, konservatif dan agak keras hati, yang mahu tahu ke manakah arah tujuan dirinya. Lelaki ini pentingkan sekuriti dari segi kewangan, begitu juga dari segi rumahtangganya dan dengan sebab ini dia jarang ambil risiko atau memperjudikan hidupnya. Lelaki ini menanti-nantikan perkahwinannya. Pada masa inilah dia akan berasa selamat. Perasaan itulah yang tidak ada pada dirinya sebelum itu, disebabkan itu dia akan memilih pasangan hidupnya dengan agak teliti agar rumahtangganya berpanjangan. Kebolehannya menghias rumah dan kesungguhannya menjadikan dia pasangan yang baik. Dia tidak begitu minat dengan idea orang lain.


  *Gemini (21 Mei - 21 Jun)
  Senyumannya menarik menyebabkan orang ramai tertarik kepadanya. Dia seorang yang bijak berfikir, ingatannya bijak dan teratur menjadikan ia pasangan yang menarik. Dia mungkin bekerja sebagai jurujual di mana dia berpeluang memujuk dan mempengaruh orang lain. Dalam menjadi pasangan hidup dia suka wanita yang boleh berfikiran sendiri, yang tidak pendiam dan yang cerdik bukan cantik menjadi keutamaanya. Dia suka kepada luahan emosi kerana itu dianggap kebudak-budakan dan remeh kerana itu dia bermasalah untuk jatuh cinta kerana menganggap bahawa bila jatuh cinta, dia akan memberi banyak kuasa kepada kekasihnya. Pasangannya yang ideal adalah yang sanggup berkongsi akal, bukan hati.

 2. clickbet88.com
 3. #2
  Brigadir Jendral
  Location
  West Jakz
  Posts
  12,185
  Power
  140 
  M-Store Point
  0
  Online
  1 Day 22 Hrs 32 Mins 58 Secs
  gw scorpio..waduh yg ciri fisik salah amat tuh..bdn gw tinggi melebihi rata2 org indo..dan bdn gw jg besar kekar..huehuee..

 4. #3
  Letnan Kolonel
  Location
  Jakarta - Lampung
  Posts
  6,097
  Power
  21 
  M-Store Point
  0
  Online
  1 Mth 4 Wks 1 Day 2 Hrs 8 Mins 19 Secs
  gw gemini...
  ALPINE 9887
  XETEC Gravity 5G900 mk2
  SEAS Ensemble
  Harmonic Drive 1200
  JL audio 10w0v3

 5. #4
  Sersan Dua
  Location
  JAKARTA
  Posts
  262
  Power
  M-Store Point
  0
  Online
  22 Hrs 23 Mins 25 Secs
  bro...cancernya mana???

 6. #5
  Kapten
  Location
  Jakarta
  Posts
  2,832
  Power
  M-Store Point
  0
  Online
  4 Days 17 Hrs 55 Mins 36 Secs
  gw aries,tpi koq akhiran nya gak enak yach?

 7. #6
  Sersan Kepala
  Location
  Di Thread berbau Cabulitos
  Posts
  719
  Power
  20 
  M-Store Point
  0
  Online
  N/A
  weks cancer nya lg ilang. sori yah.

 8. #7
  Kolonel
  Location
  Indonesia
  Posts
  8,508
  Power
  85 
  M-Store Point
  0
  Online
  4 Days 20 Secs
  gw aquarius...btw ni dari buku melayu kuno yah?? bahasanya agak aneh...
  Authorized ASUS Golden Partner & Master Dealer SpeedUp
  Just send me PM for consultation n order OR contact me @:
  BlackBerry Messenger: 7699AF6D | Whatsapp/SMS/Phone Call: 089671415034

 9. #8
  Kolonel
  Location
  Ja-Pan. Jakarta Panas
  Posts
  9,589
  Power
  30 
  M-Store Point
  0
  Online
  2 Wks 5 Days 6 Hrs 6 Mins 37 Secs
  bukan gue banget dah???
  -=Gantungan kunci logo mobil, semua merk ada=- Click Here!!

 10. #9
  Mayor
  Posts
  4,753
  Power
  M-Store Point
  0
  Online
  4 Days 3 Hrs 34 Mins 40 Secs
  whew....si otus aneh2 lagi..

  kurang bener dgi gw yang aries hehe..
  Do you really love music....
  bigfach@yahoo.com.au

 11. #10
  Letnan Jendral
  Location
  jakarta - bandung
  Posts
  22,195
  Power
  100 
  M-Store Point
  0
  Online
  3 Wks 4 Days 22 Hrs 16 Mins 59 Secs
  gw libra.....
  LowFirm
  Indonesian Car Lifestyle

 

 
Page 1 of 3 123 LastLast
MBtech Rekeningku.com Desktop 300x250

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. Peringkat selingkuh berdasarkan zodiak ^^
  By otus in forum Automotive
  Replies: 110
  Last Post: 23rd July 2013, 00:36
 2. Sifat Negatif Seseorang Berdasarkan Zodiak
  By Orlando_AD in forum Lain-Lainnya
  Replies: 16
  Last Post: 10th December 2012, 07:55
 3. mengenal camber
  By Rizky23 in forum Diskusi Kaki-Kaki
  Replies: 4
  Last Post: 2nd November 2012, 14:28
Back to top