new paint! need guidence
Scuto Laminating HD Car Care

25 Mei 2016 - Payment System Terbaru Untuk Bursa Jual Beli telah kami hadirkan.
Untuk informasi lebih lengkap dapat dilihat di http://modifika.si/630917

Results 1 to 4 of 4
  • Thread Tools
  • Short URL:  http://modifika.si/205477
  • Share on facebook
  • Share on twitter
  1. #1
    Kopral Satu
    Posts
    75
    Power
    M-Store Point
    0
    Online
    N/A

    new paint! need guidence

    Mohon bantuan... Mobil saya baru di repaint, kalo cat baru kan banyak larangannya.
    Jadi apakah ada masukan untuk ngerawat cat yang baru di repaint bagaimana?
    Produk apa saja yg aman di gunakan, dan step2nya? soalnya sejauh ini cuma kenal UWW, NXT 2.0 dan QD.
    btw pengerjaan biasa saya lakukan dengan tangan aja
    thx

  2. Delapan Satu
  3. #2
    Sersan Mayor
    Location
    facebook.com/3Steps
    Posts
    999
    Power
    M-Store Point
    0
    Online
    3 Wks 5 Days 3 Hrs 47 Mins 16 Secs
    Quote Originally Posted by arabica View Post
    Mohon bantuan... Mobil saya baru di repaint, kalo cat baru kan banyak larangannya.
    Jadi apakah ada masukan untuk ngerawat cat yang baru di repaint bagaimana?
    Produk apa saja yg aman di gunakan, dan step2nya? soalnya sejauh ini cuma kenal UWW, NXT 2.0 dan QD.
    btw pengerjaan biasa saya lakukan dengan tangan aja
    thx
    Kalau baru repaint, rekomendai hanya pakai polish yg memang body shop safe. Nanti setelah min. 1 bulan dan cat bener2 cured, baru deh mulai waxing dll.

    Untuk perawatan, kalau memang kondisi cat bagus, cukup cuci pake UWW + teknik yg bener (untuk meminimalisasi swirls/baret), waxing pake NXT2.0, dan harian pake QD

    Happy detailing!
     

  4. #3
    Letnan Kolonel
    Posts
    6,098
    Power
    19 
    M-Store Point
    0
    Online
    1 Wk 6 Days 11 Hrs 26 Mins 56 Secs
    Using a true “pure” polish is an “optional step” - you don’t have to do it. Pure polishes are safe for use on fresh paint - if your vehicle requires a trip to the body shop following an accident or other damage, you should not apply a wax for 60 to 90 days following the fresh paint job as the paint needs to "breathe" and fully cure. You can, however, apply a pure polish during that time period to enhance the gloss.


    Since different body shops use different painting techniques and baking ovens the best thing to do is to ask your body shop technician. Depending on how they did the work he will likely give you a wait period for waxing/sealing of 30-90 days.

    Polishing you can do right away, but polishing soft paint can be tricky IMO. It's best to wait until you are ready to wax before polishing. In the mean time you should protect your paint with a pure polish like #7.
     

  5. #4
    Letnan Satu
    Location
    Jakarta
    Posts
    1,574
    Power
    M-Store Point
    0
    Online
    3 Hrs 18 Mins 20 Secs
    FYI, untuk penggunaan Polish ini memang rekomen untuk cat baru, tetapi jangan kaget dengan daya tahannya yang sangat sebentar dan jauh dibawah wax
     

 

 
Venom 300x250 Mega Glodok Kemayoran

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 18
    Last Post: 15th January 2013, 12:46
  2. WTA: After Re-Paint??
    By mobilhitamku in forum Diskusi Eksterior
    Replies: 5
    Last Post: 19th January 2010, 05:50
  3. Paint Cleaner
    By mariko_v8 in forum Diskusi Eksterior
    Replies: 130
    Last Post: 13th December 2008, 05:49
  4. ASK: STANSDOKEN PAINT
    By kyrie in forum Diskusi Eksterior
    Replies: 2
    Last Post: 2nd July 2008, 16:20
Back to top