Beda sun roof ama moon roof?
Scuto Laminating Simota Gelap.net

25 Mei 2016 - Payment System Terbaru Untuk Bursa Jual Beli telah kami hadirkan.
Untuk informasi lebih lengkap dapat dilihat di http://modifika.si/630917

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 25
  • Thread Tools
  • Short URL:  http://modifika.si/17211
  • Share on facebook
  • Share on twitter
  1. #1
    Banned
    Location
    seberangnya comberan
    Posts
    15,857
    Power
    93 
    M-Store Point
    0
    Online
    8 Hrs 23 Mins 18 Secs

    Beda sun roof ama moon roof?

    Ada yang tau gak bedanya sun roof ama moon roof?
    Tolong dong kasih tau,gw masih awam tentang mobil.

  2. 36Goal.com
  3. #2
    Letnan Satu
    Location
    SEMARANG
    Posts
    1,642
    Power
    M-Store Point
    0
    Online
    2 Days 3 Hrs 14 Mins 10 Secs
    Moon roof ==> Bahannya kaca, jd walau gak dibuka sinar bisa masuk

    Sun Roof ==> bahannya metal, harus dibuka dulu baru sinar bisa masuk
    :: Stop askin' - Read The F**kin Manual ::

  4. #3
    Banned
    Location
    seberangnya comberan
    Posts
    15,857
    Power
    93 
    M-Store Point
    0
    Online
    8 Hrs 23 Mins 18 Secs
    oh gitu ya kalo di indonesia khususnya jakarta yang cocok apa ya?

  5. #4
    Mayor
    Location
    sumbagteng
    Posts
    4,861
    Power
    M-Store Point
    0
    Online
    3 Wks 1 Day 6 Hrs 39 Mins 41 Secs
    Quote Originally Posted by mjusufkalla
    Moon roof ==> Bahannya kaca, jd walau gak dibuka sinar bisa masuk

    Sun Roof ==> bahannya metal, harus dibuka dulu baru sinar bisa masuk
    ga slalu bro sunroof metal,ada jg yg kaca kok
    kalo ga salah moonroof buka kedalam,sunroof buka keluar

  6. #5
    Brigadir Jendral
    Posts
    11,810
    Power
    14 
    M-Store Point
    0
    Online
    1 Day 19 Hrs 38 Mins 25 Secs
    setau gue moonroof dari metal (sama dengan bodi mobil) dan bukanya ke dalam.
    kalo sunroof dari kaca bukanya ke luar.
    di jakarta mendingan jangan pake dua2nya bos hahaha..
    apa yang mau diliat?
    Kenwood 7016 | Gramond Alpha 6c | Gramond MD55 | Audio System 75.4 | Audio System MX12 | Pitch & Timbre

  7. #6
    Letnan Satu
    Location
    SEMARANG
    Posts
    1,642
    Power
    M-Store Point
    0
    Online
    2 Days 3 Hrs 14 Mins 10 Secs
    prinsipnya kan moonroof gak perlu dibuka tapi cahaya masuk, perkembangan nya ya ada yg bisa dibuka juga. Untuk jakarta cocoknya pake apa? hahahaha gak ada cocok2nya tuh ;p
    :: Stop askin' - Read The F**kin Manual ::

  8. #7
    Sersan Satu
    Location
    bandung
    Posts
    392
    Power
    M-Store Point
    0
    Online
    2 Wks 1 Day 16 Hrs 46 Mins 17 Secs
    yg gw tau. sun roof d dpn, moon roof d blkg.. hehehe

  9. #8
    Letnan Dua
    Location
    Sydney
    Posts
    1,240
    Power
    M-Store Point
    0
    Online
    N/A
    sunroof kl siang
    moonroof kl malam kekekek

    kidding boss, jkt panas ngapain boss hehehe

  10. #9
    Prajurit
    Location
    Paris Van Java
    Posts
    21
    Power
    M-Store Point
    0
    Online
    1 Wk 15 Hrs 50 Mins 5 Secs
    Quoted from Wikipedia.com
    "Historically, sunroofs have been opaque and open to the air to allow the sun to shine directly into the vehicle, while moonroofs have generally been transparent or semi-transparent and designed to remain closed while allowing muted light to penetrate the vehicle. The term moonroof has also been applied to sunroofs that can only tilt to provide additional ventilation. Those models that allow for complete retraction of the glass, either on tracks or into the automobile body itself, are now generally accepted as the true sunroof.

    Variations have become the norm and often combine the features of the Sun and Moon types into a single device. It is not uncommon to see tinted glass that can retract fully like a traditional sun roof, remain closed like a traditional moon roof, or tilt to allow for airflow.

    Modern implementations often include a sliding shade that usually matches the internal roof upholstery and provides a way of essentially hiding the sun/moon roof behind it. The American Sunroof Company is often credited for creating the modern moonroof.

    Sunroofs can be manual or electric. Manual sunroofs are usually flipped up to create a small opening around the edges, or are removed completely. Electric sunroofs either flip up and slide back on top of the roof, or down and into the roof. An electric sunroof will have the facility to be closed manually if the motor or control circuitry fails"

    Buat Jakarta sih benernya dua2nya kurang cocok karena kondisi Jakarta yg panas dan berdebu itu.. apalagi klo yg terbuat dari metal (yg sekarang udah jarang banget/hampir ga ada), kalo dibuka ya debu aja yg masuk kabin..

  11. #10
    Sersan Kepala
    Posts
    581
    Power
    M-Store Point
    0
    Online
    2 Wks 6 Days 1 Hr 2 Mins 28 Secs
    setuju ama diatas bro..

 

 
Page 1 of 3 123 LastLast
Venom 300x250 MBtech

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. perbedaan moon roof & sun roof
    By halo in forum Yogyakarta
    Replies: 0
    Last Post: 12th January 2012, 23:23
  2. WTS : moon roof
    By Ndi_vie in forum Bursa Eksterior Lainnya
    Replies: 19
    Last Post: 15th May 2009, 21:09
  3. [WTB] sun/moon roof e34
    By pontiac in forum Diskusi Aksesoris
    Replies: 3
    Last Post: 14th April 2009, 23:36
Back to top